bus auto fiets
Naar boven
Download
brochure
Menu
Download
brochure

Vragen en antwoorden

Overzicht met de meeste gestelde vragen en bijbehorende antwoorden

ALGEMENE VRAGEN

Wat voor woningen komen er in De Weezenlanden?
Er komen zowel woonhuizen als appartementen. Een deel hiervan is koop en een deel hiervan is huur (deels luxe huur en deels corporatiehuur) De nieuwbouw zal aansluiten aan bij de bestaande wijk Assendorp en de Luttenbergstraat en het historische centrum. 

Hoe wordt de fasering?
De bebouwing van de eerste fase is gelegen in het gedeelte tussen het Groot Wezenland, de Thoden van de Velzenstraat (nieuwe zijstraat vanaf het Groot Wezenland), de Assendorperweg en de Luttenbergstraat. De tweede en tevens laatste fase is gelegen in het gedeelte tussen het Groot Wezenland, de Thoden van de Velzenstraat) en de Luttenbergstraat.

Eerste fase:

Eerste fase koopwoningen 
In de eerste fase komen 12 herenhuizen en 11 grachtenpanden. Alle woningen zijn verkocht. De bouw is begin 2017 gestart. Bekijk het onderdeel woningaanbod op deze site. 

Eerste fase koopappartementen
In de eerste fase komen 11 luxe appartementen aan de Luttenbergstraat.  Alle appartementen zijn verkocht. De bouw is aan het einde van het eerste kwartaal van 2017 van start gegaan. Bekijk het onderdeel woningaanbod op deze site. 

Eerste fase huurwoningen
Er komen 26 woonhuizen in het luxe huursegment en 12 woonhuizen in het corporatie huursegment.
Inschrijven voor een luxe huurwoning kan via de website www.hurenindeweezenlanden.nl, inschrijven voor een huurwoning van de corporatie kan via de website www.dewoningzoeker.n
Novaform en de makelaars, gaan niet over de verhuur van deze woningen. Voor vragen over deze woningen verwijzen wij dan ook naar genoemde websites.

Tweede, tevens laatste fase:
Het programma voor de tweede fase bestaat uit de volgende 3 deeplannen. 

Koopsegment
1. Deelplan 11 grachtenpanden, 2 appartementen en 1 koopmanswoning
2. Deelplan appartementen aan de gracht
3. Deelplan appartementen Luttenbergstraat

Lees hier meer over bovenstaande fases en schrijf je vervolgens in.

Tweede fase, luxe huursegment  
- ca. 34 woonhuizen
- ca. 30 appartementen

Lees hier meer over bovenstaande fase en schrijf je vervolgens in

Tweede fase, corporatie huursegment  
- ca. 23 woonhuizen
- ca. 30 appartementen

Schrijf je in bij de woningcorporatie indien je belangstelling hebt voor de corporatie huurwoningen. Dit kan via deze link


Hebben de woningen/appartementen een eigen parkeergelegenheid?

Alle woningen krijgen ten minste één eigen, vaste parkeerplaats. Enkele woningen krijgen (tevens) een garage. Diverse appartementen krijgen een ondergrondse parkeergarage. Door de stedenbouwkundige opzet van de wijk kunnen we de privé parkeerplaatsen op de binnenterreinen realiseren. In de straten worden openbare parkeerplaatsen aangelegd die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden door bezoekers. Voor deze parkeerplaatsen geldt betaald parkeren danwel vergunninghouders. Bewoners van De Weezenlanden kunnen voor een extra auto via de gemeente een parkeervergunning aanvragen. 

Wanneer worden de woningen / appartementen opgeleverd?
De woningen zullen in verschillende fasen worden ontwikkeld en vervolgens in verschillende fasen worden gebouwd.
We starten begin 2017 met bouw van de woonhuizen van de eerste fase, waaronder de 12 herenhuizen en 11 grachtenpanden en ca 38 huurwoningen. Vervolgens zullen deze woonhuizen ongeveer een jaar later worden opgeleverd. De bouw van de appartementen zal waarschijnlijk aan het einde van het eerste kwartaal van 2017 starten. Hiervoor zal een bouwtijd van ruim een jaar gelden. 
We verwachten omstreeks eind 2017 respectievelijk begin 2018 met de bouw de starten van de tweede fase.

Wie bouwt de woningen?
De woningen zullen gebouwd worden door KlokGroep uit Nijmegen. Zowel KlokgGroep als Novaform Vastgoedontwikkelaars maken onderdeel uit van KlokHolding. 

VRAGEN OVER DE KOOPWONINGEN

In welke prijsklasse vallen de koopwoningen?
Bekijk hiervoor het onderdeel woningaanbod en fases op deze site. 

Hoe gaat / ging de verkoop in zijn werk?
Het eerste plann dat in verkoop is gegaan, bestaat uit 12 herenhuizen en 11 grachtenpanden. De verkoop hiervan is op 13 mei 2016 van start gegaan. Bij belangstelling konden kandidaten hun belangstelling kenbaar maken via het inschrijfformulier. Vervolgens zijn de woningen door middel van een notariele loting toegewezen aan de ingeschreven kandidaten.  
Het 2e plan dat in verkoop is gegaan, bestaat uit 11 appartementen. De verkoop hiervan is op vergelijkbare wijze verlopen als de hierboven omschreven verkoop van de 12 herenhuizen en 11 grachtenpanden. 

De verkoopprocedure van de tweede fase is op dit moment nog niet bekend. 

Zijn de woningen/appartmenten energiezuinig/zijn ze voorzien van zonnepanelen?
Alle woningen die gebouwd worden zijn erg energiezuinig te noemen. Zij voldoen aan een zogenaamde epc van ten minste 0,4. Dit is te vergelijken met een energielabel van A+++. De 12 herenhuizen en 11 grachtenpanden en de 11 luxe appartementen zijn voorzien van zonnepanelen. Bij de woningen worden deze zo veel als mogelijk uit het zicht aan de voorzijde gelaten. Meer over de energiezuinigheid is achterin de brochure terug te vinden.    

Komen er ook koopwoningen voor starters?
Er zullen geen sociale koopwoningen, Koopgarantwoningen of gesubsidieerde koopwoningen in De Weezenlanden gerealiseerd gaan worden.

VRAGEN OVER DE HUURWONINGEN

Zijn de huurprijzen al bekend? 
Wat moet ik doen om in aanmerking te komen voor een huurwoning?
Hoe zien de huurwoningen eruit? 
Hoe gaat de verhuur in zijn werk?

Corporatie huurwoningen

Een deel van de huurwoningen zal verhuurd gaan worden door een woningcorporatie. Een woningcorporatie streeft ernaar om in het betaalbare segment huurwoningen aan te bieden. Exacte huurprijzen zijn op dit moment nog niet bekend. Ook is er op dit moment nog geen informatie over de huurwoningen zelf. Indien je je als woningzoekende al wil inschrijven bij de woningcorporatie, dan kun je dat doen via de website www.dewoningzoeker.nl.
Voor alle vragen over deze huurwoningen verwijzen wij eveneens naar deze website. 

Luxe huurwoningen 
Een deel van de huurwoningen zal verhuurd gaan worden door een institutionele belegger (Syntrus Achmea). Exacte huurprijzen zijn op dit moment nog niet bekend. De huren zullen wel in het hogere huursegment liggen. Ook over deze huurwoningen is op dit moment nog geen informatie beschikbaar. Inschrijven voor deze woningen is mogelijk via de website www.hurenindeweezenlanden.nl
Voor alle vragen over deze huurwoningen verwijzen wij eveneens naar deze website.

Heb je nog vragen?

Klik hier voor contact

Deelplannen

 • Straatbeeld avondview

  Verkocht & in aanbouw

  11 grachtenpanden, 2 appartementen & 1 koopmanswoning

 • Koopmanswoning (2)

  Verkocht en in aanbouw

  Appartementen aan de gracht

 • Zwolle-De-Weezenlanden-exterieur-voorgevel-3600x1600 (1)

  100% Verkocht

  Appartementen Luttenbergstraat

  Woonopp. 104 m2 tot 104

 • Zwolle De Weezenlanden fase 1 - waterkant - AI - exterieur - 1200 x 650

  Verkocht & gerealiseerd

  23 herenhuizen & grachtenpanden

 • 1983_EXT_oost_HR

  Verkocht & gerealiseerd

  11 luxe appartementen