bus auto fiets
Naar boven
Download
brochure
Menu
Download
brochure

Locatie en omgeving

Wonen in De Weezenlanden, is wonen met de sfeer en dynamiek van de oude historische Hanzestad Zwolle. 

Stedelijk Museum Marijke Ripke
Luchtfoto Zwolle
Afbeelding 0 Zwolle De Weezenlanden 03
Afbeelding 6 Rijbaan Plangebied
Afbeelding 1 Gracht Met Groen
Afbeelding 3 Ontsluiting I
Afbeelding 4 Ontsluiting
Afbeelding 5 Kerk Assendorp
Sassenpoort Zwolle Marketing
52 Grote Markt Ii
55 Locatie Afbeelding Stadsmuur Pelserbrugje
51 Locatie Afbeelding Sassenpoort
Theater Odeon De Spiegel Marijke Ripke

Wat moet je weten over het project?

Aan de rand van de historische binnenstad van Zwolle, tegen de Stadsgracht, wordt de alom bekende ziekenhuislocatie Weezenlanden herontwikkeld naar een hoogwaardig nieuwbouwproject met circa 230 woningen. In het plan zal een mix komen van woonhuizen en enkele appartementengebouwen. De woningen worden ontwikkeld in de marktsegmenten vrije sector koop, luxe huur en corporatiehuur. De woningen worden in diverse fasen gerealiseerd. De luxe huurwoningen zullen verhuurd gaan worden door Syntrus Achmea Real Estate, de corporatiehuurwoningen door de Zwolse woningcorporaties SWZ en Openbaar Belang.
Het koopsegment, bestaande uit woonhuizen en appartementen, worden verkocht door ondergenoemde makelaars.  • In welke omgeving ga je wonen?

  Vanaf het Groot Wezenland wandel je eenvoudig, via de Wilhelminasingel of het ‘Kerkbrugje’, de historische binnenstad in. De stervormige binnenstad met zijn verdedigingsmuren, de Sassenpoort, de Peperbus en de grachten met de monumentale panden zijn publiekstrekkers bij uitstek. Met haar uitgebreide winkelaanbod, de bruisende Grote Markt en diverse culinaire en culturele evenementen is Zwolle niet voor niets de hoofdstad van Overijssel. Binnen circa 5 autominuten zit je op de A28 richting Utrecht of Groningen of op de A50 richting Apeldoorn-Arnhem. Ook is Zwolle prima bereikbaar via het openbaar vervoer. Tenslotte mag Zwolle zich volgens de Fietsersbond dé Fietsstad 2014 noemen

 • Wat vind je in de buurt?

  Sfeervolle restaurants en cafés, Domicanenkerk en -klooster, de basiliek de ‘Peperbus’, het Stedelijk Museum, museum De Fundatie en diverse theaters en bioscoopzalen. Het is zomaar een greep uit de mogelijkheden die je in de buurt aantreft.

  De aangrenzende wijk Assendorp heeft verschillende basisscholen en kinderdagverblijven. Zwolle beschikt over diverse scholen voor voortgezet-, middelbaar- en hoger onderwijs. Tevens is hier het grootste niet-universitaire medisch centrum van Nederland gevestigd.

  Het groene karakter van Zwolle kom je elke dag tegen aan de stadsgracht en in het aantal stadsparken dat de stad rijk is. Het meest bezochte park - ‘De Wezenlanden’ - ligt op een steenworp afstand van het plangebied. 

  (Onderstaande foto's zijn mede beschikbaar gesteld door Zwolle Marketing)

 • Wie worden je buren?

  De Weezenlanden ligt tegenover het sfeervolle Assendorp. Een gevarieerde wijk met een gevarieerd woningaanbod, met uiteenlopende voorzieningen en diverse winkels. Het woningaanbod in De Weezenlanden wordt heel divers. De toekomstige bewoners zullen dit dus ook zijn; alleenstaanden, stellen met of zonder kinderen, medioren en senioren. Allen met liefde voor het sfeervolle centrum van de stad.

  (Onderstaande foto's zijn mede beschikbaar gesteld door Zwolle Marketing)

Alle voorzieningen in de buurt

Zwolle is een geweldige stad waar enorm veel te zien en te beleven valt. Alle voorzieningen zijn binnen handbereik. Met nieuwbouwproject De Weezenlanden zowat midden in het centrum hoef je niet eens de auto te pakken, maar kun je gemakkelijk te voet of met de fiets. En als het regent, maak je handig gebruik van het openbaar vervoer. Heerlijk toch? 

Afstand tot
Centrum 3 7
Zwolle CS 4 5
Apeldoorn 37 52
Nationaal Park De Hoge Veluwe 42

Hotspots

Zwolle is een hippe stad met een rijke geschiedenis. In deze bruisende stad hoef je je niet snel te vervelen. Of het nu de dagelijkse boodschappen zijn, een wandeling door het park een dagje shoppen of culinair genieten op hoog niveau, Zwolle heeft het allemaal te bieden!

Museum De Fundatie
1

Museum De Fundatie

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Zwolle is De Fundatie. Een opvallend gebouw bekleed met 55.000 wit-blauwe tegeltjes. Het immens grote raam geeft een adembenemend uitzicht op de historische binnenstad van Zwolle. Binnen kun je genieten van mooie meesterwerken door diverse kunstenaars.

Waanders in de Broeren
2

Waanders in de Broeren

Ben je een boekenliefhebber? Dan mag je Waanders in de Broeren niet overslaan! Deze boekenwinkel is gevestigd in de Boerenkerk, een monumentaal kerkgebouw met een rijke historie. Alleen al een bezoekje waard om de prachtige locatie. Geniet er meteen even van een heerlijke lunch!

Vaar door de grachten
3

Vaar door de grachten

Huur een sloep, kano, sup of waterfiets en vaar een rondje stadsgracht. Laat je je liever varen? Dan is een rondvaart in een luxe sloep iets voor jou! De schipper vertelt leuke wetenswaardigheden over de stad.

Park De Wezenlanden
4

Park De Wezenlanden

Een heerlijke wandeling, een rondje joggen of lekker relaxen? Dat kan in Park De Wezenlanden. Binnen no-time sta je in dit prachtige park, om de hoek van het nieuwbouwproject. Het stadspark is het drukt bezochte park van Zwolle. Ieder jaar worden er diverse festivals georganiseerd. Je kunt ook de kinderboerderij met speeltuin, de skatebaan of het voetbalveld bezoeken.